Vopak: transformatie van bestaande gebouwen Chemieweg en Westerlaan

Westerlaan

Chemieweg

Nieuwbouw is niet altijd de enige oplossing voor een huisvestingsvraagstuk. Daarom werd NOORD gevraagd het ontwerp- en het bouwproces voor de transformatie van een verouderd gebouw naar een eigentijds kantoorgebouw in het havengebied van Rotterdam, volledig te begeleiden. Waarbij NOORD reeds in de afweging “nieuwbouw of renovatie” geconsulteerd werd: vanaf het allereerste moment dus! NOORD was betrokken bij het totale traject: directievoering, advies op het gebied van verduurzaming , het aanvragen van subsidies, verzorgen van de managementrapportages tot aan de complete directievoering op project. Onder begeleiding van NOORD werd het project binnen budget en op tijd gerealiseerd.

Op de Westerlaan werd binnen een zeer kort tijdsbestek het traditionele cellenkantoor aangepakt, terwijl de werkvloeren volledig in gebruik bleven. NOORD werd ingeschakeld voor het begeleiden, adviseren, controleren en bewaken van de kwaliteit van de verbouwing. Het moest werken met strenge veiligheidsnormen, een strak taakstellend budget en de eis dat de werkvloeren en het te verplaatsen restaurant in functie bleven.

Na een grondige verbouwing zijn de werkvloeren getransformeerd tot “open work spaces”. De begane grond werd omgebouwd tot een multifunctionele ruimte die kan worden getransformeerd van werkplekken tot een bruisend ontmoetingscentrum. NOORD wist samen met de architect aan de hoge eisen op het gebied van intimiteit en vertrouwelijkheid te voldoen. Dit betekende voor NOORD extra aandacht en begeleiding op het gebied van de akoestische randvoorwaarden.